Företagsbank

företagsbanker

Vad för typ av företagsbank letar du efter?

Bank som hanterar ditt företagskonto

  • En bank där ditt företag kan ha sitt bankkonto
    • De klassiska storbankerna: SEB, Swedbank, Handelsbanken, Nordea, Danske Bank osv
  • En bank som lånar ut pengar till företag

Företagsbanker

Lista på banker som har företagskonto

SEB
Swedbank
Handelsbanken
Nordea
Marginalen Bank
Länsförsäkringar
Danske Bank
SEB.se

För den enskilda firma eller för små aktiebolag är SEB en uppskattad och prisvärd företagsbank. Med SEB företagskonto har du åtkomst till din bank från hela världen via den eminenta internetbanken. Inloggning sker digitalt med digipass och BankID. Just nu är enkla firma helt kostnadsfritt det första året. Möjlighet att exportera affärshändelser direkt till bokföringsprogram som exempelvis Visma Avendo finns.


Swedbank.se

Swedbank är en storbank bland privatpersoner, men även företagare välkommna att öppna konto och få tillgång till sitt konto 24 timmar om dygnet året runt.


Nordea.se

Hos Nordea har flera bolag bankkonto men är också den storbank som fått ta emot mest klagomål och kritik från just företagare. Dessutom är det extremt svårt att få lån för småföretagare.


Danskebank.se

Ledande dansk bank med verksamhet i hela norden. Uppskattad bank bland både mindre och större företagare.


Länsförsäkringar.se

Länsförsäkringar är i första hand ett försäkringsbolag men driver även en bankverksamhet. Företag kan teckna förmånligare avtal genom att samla alla försäkringar på ett och samma ställe.


Handelsbanken.se

En av de största svenska bankerna är Handelsbanken. Banken har kontor och verksamhet för privat- och företagskunder i hela norden och stora delar av världen.


Amfabank.se

Bytte namn 2017 och heter numera Svea Bank