Swedbank stänger sina kontor i Danmark och Sydafrika

Published Categorized as företagsbank, Uncategorized
företagsbank swedbank

Swedbank lägger ned sin verksamhet i Danmark och Sydafrika. 10-20 anställda drabbas.

Swedbank ser över sin internationella närvaro »för att göra den skarpare och mer fokuserad, i linje med hur vi arbetar med sparbankerna i Sverige« skriver banken i ett pressmeddelande inför kapitalmarknadsdagen den 6 december. Som ett led i detta stängs nu den danska delen, men Swedbank kommer att arbeta med danska Sydbank som partner för bankens företagskunder i landet. Swedbank har ett tiotal anställda i Danmark, uppger banken till Finansliv.

För ett år sedan beslutade Finanstilsynet, den danska motsvarigheten till Finansinspektionen, att Swedbanks danska filial skulle se över processer och rutiner i arbetet mot penningtvätt och finansiering av terrorverksamhet, skriver Dagens Industri. Beslutet berodde dock inte på att det förekommit penningtvätt eller terrorfinansiering i banken, utan handlade om en anpassning till lokala regelverk.