Amfa Bank byter namn till Svea Bank

Published Categorized as företagsbank, Uncategorized
företagsbank amfa bank blir svea bank

2017-11-17

Amfa Bank förvärvades av Svea Ekonomi 10 november 2016 och har under det gångna året flyttat sitt kontor till koncernens huvudkontor i Solna. I början av 2017 bytte Amfa Bank juridiskt namn till Svea Bank och 20 november tar vi steget fullt ut och börjar jobba under Svea Bank som varumärke.

  • Vi vill göra det enklare för entreprenörer att förverkliga sina drömmar och bygger därför en snabbfotad bank med företagaren i fokus. Med namnbytet vill vi förtydliga samhörigheten med moderbolaget Svea Ekonomi och vår ambition är att bli en heltäckande SME-bank, säger Victor Ramström vd Svea Bank.

Svea Ekonomi etablerades 1981 och är en av marknadens ledande aktörer inom anpassade lösningar för finansiering, betallösningar, inkasso och valutahantering. Koncernen omsätter cirka 2 miljarder kronor, har cirka 1 000 anställda och bedriver verksamhet i ett flertal länder i Europa.

Svea Bank grundades 1993 och var först i Sverige med att erbjuda fakturaköp. I dag är Svea Bank verksamt inom fakturaköp, företagskrediter och har inlåning från allmänheten. Omsättningen är cirka 50 miljoner kronor och antalet anställda 27. Målsättningen för Svea Bank är att bli Sveriges främsta företagsbank.

2016-11-10

Svea Ekonomi har slutit avtal om att förvärva Amfa Bank. Genom förvärvet kommer Amfa Bank att utvecklas med nya och fler tjänster både för företag och privatpersoner. Samtidigt ökar möjligheten för båda verksamheterna att utnyttja stordriftsfördelar inom till exempel IT och compliance.

–  Svea Ekonomi välkomnar Amfa Bank in i sin finansiella familj. Expansionen stärker vår position på marknaden, säger Svea Ekonomis ägare och vd Lennart Ågren.

–  Amfa Bank står inför stora IT-investeringar. Förutsättningarna att utvecklas förbättras inom en större företagsgrupp, säger Michael Forsman, vd och grundare av Amfa Bank.

Svea Ekonomi etablerades 1981 och är ledande inom anpassade lösningar för inkasso, reskontrahantering, finansiering och valutaväxling. Före förvärvet av Amfa Bank omsätter Svea Ekonomi cirka 2 miljarder kronor och har cirka 1 000 anställda. Verksamhet bedrivs i tio länder i Europa.

Amfa Bank grundades 1993 och var först i Sverige med att erbjuda fakturaköp. I dag är Amfa Bank verksamt inom factoring, företagskrediter och leveranskrediter. Omsättningen är cirka 70 miljoner kr och antalet anställda 35.

Lennart Ågrens intention är att Amfa Bank ska bli en liten och effektiv nischbank med hög servicenivå inom Svea Ekonomi-familjen. Verksamheten kommer att bedrivas från Svea Ekonomis huvudkontor i Solna.